flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПРОФСПІЛКОВА ДІЯЛЬНІСТЬ

07 липня 2014, 14:14

ПРОФСПІЛКОВА  ДІЯЛЬНІСТЬ

Профспілка є добровільною громадською організацією, що об'єднує працівників відповідно до їх інтересів, сфери діяльності для захисту трудових, соціальних та економічних інтересів членів профспілок.

В усьому світі профспілки – основа громадського суспільства та взаємовигідної співпраці між роботодавцем та працівником. Саме профспілки та їх проробітнича позиція являються вагомим важелем у боротьбі за права робітників.

В Україні, як і в усьому світі, профспілки є не лише буфером між роботодавцем та робітником, але й лобіюють інтереси людей найманої праці у державі. Використовуючи соціальні важелі профспілки співпрацюють з іншими громадськими та політичними організаціями для досягнення поставлених цілей.

Стаття 36 Конституції України визначає, що «професійні спілки є громадськими організаціями, що об’єднують громадян, пов’язаних спільними інтересами за родом їх професійної діяльності. Професійні спілки утворюються без попереднього дозволу на основі вільного вибору їх членів. Усі професійні спілки мають рівні права».

 При Територіальному управлінні державної судової адміністрації  України в Вінницькій області вже десять років  успішно функціонує первинна профспілкова організація працівників судових органів «Соціальний прогрес». 18 червня 2014 року головою первинної профспілкової організації «Соціальний прогрес» обрано менеджера із соціальної роботи Анну Ігорівну Літовку.

   Профспілка дбає про інтереси її членів, надає матеріальну допомогу, організовує екскурсійні поїздки по визначним місцям України, на речовий ринок у м. Хмельницький,  проводить привітання до свят, компенсує частину вартості дитячих путівок до дитячих оздоровчих закладів ( 50 % від вартості путівки.) 

 Також профспілкова організація надає  матеріальну допомогу  членам профспілки, хто її потребує . Першочергово допомога надається у зв’язку з втратою близьких , хворобою, одруженням, народженням дитини.

За бажанням спілчани можуть отримувати курсівки для проходження медичного обстеження  у санаторії Військово – повітряних сил (така курсівка є платною, а членам професійної спілки надається безкоштовно).

Під час новорічних свят для дітей членів профспілки безкоштовно  надаються  квитки до музично – драматичного театру ім. Садовського  на мюзикли, дитячі вистави.

  Традиційно профспілка вітає своїх спілчан до новорічно-різдв’яних свят, чоловіків до Дня Захисника Вітчизни та жінок  з Міжнародним жіночим днем.

   Первинна профспілкова організація « Соціальний прогрес»  робить життя  цікавішим, різноманітним, додає кольорових барвів  у повсякденну буденність.

   Про заходи , які проводяться та організовуються профспілкою доводяться до відома працівників апаратів судів   за допомогою листів   по електронній пошті.

Працівники апарату Мурованокуриловецького районного суду  зневірилися у діяльності профспілкової організації.  Через мізерну зарплатню, яку виплачує нам держава,  всі працівники  суду вийшли із членів профспілки. Однак, я впевнена, що  в найближчому майбутньому  мої колеги  з радістю напишуть заяви про вступ  до первинної організації, адже  «Со-ціальний  прогрес»  щоденно турбується  та підтримує своїх членів .

 

 

Керівник апарату суду                                       Людмила Козак