flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПРОТОКОЛ №1 зборів суддів Мурованокуриловецького районного суду Вінницької області

26 січня 2015, 09:15

 ПРОТОКОЛ №1

зборів суддів Мурованокуриловецького районного суду

Вінницької області

        26 січня 2015 року                                           смт. Муровані Курилівці

Присутні: 3 суддів Мурованокуриловецького районного суду

Голова зборів: Добровольський В.В.

Секретар: Коломійцева В.І.

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

1.  Про внесення змін до Положення про апарат Мурованокуриловецького районного суду Вінницької області.

2.   Про обрання слідчих суддів та спеціалізацію розгляду судових справ, утворення колегії суддів.

3.    Про помилки допущенні суддями Мурованокуриловецького районного суду при здійсненні правосуддя за результатами перегляду судових рішень у 2014 році Апеляційним судом Вінницької області.

4.   Про звернення Харківського апеляційного адміністративного суду.

Виступили:

1.   Заступник голови Мурованокуриловецького районного суду Тучинська Н.В., яка проінформувала, що наказом Державної судової адміністрації України від 05 січня 2015 року № 1 внесено зміни до Типового положення про апарат місцевого, апеляційного судів, яке затверджене наказом ДСА України від 28 вересня 2012 року № 115 та погоджені рішенням Ради суддів України від 04 грудня 2014 року № 64. Відповідно до зазначених нормативних актів слід затвердити зміни до Положення про апарат Мурованокуриловецького районного суду Вінницької області.

Відбулося голосування «За» - проголосували 3 суддів.

 

Збори суддів ,-

Постановили:

Затвердити зміни до Положення про апарат Мурованокуриловецького районного суду Вінницької області, а саме:

1.           Замінити словосполучення «заступник керівника апарату» в усіх відмінках на «заступники керівника апарату».

2.      Пункт 11 Положення викласти в наступній редакції: «На посаду керівника апарату місцевого суду призначається особа, яка має вишу юридичну або економічну освіту, або вишу освіту в галузі державного управління з освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, стаж роботи за фахом на державній службі в місцевому суді не менше трьох років або на керівних посадах за фахом у державній службі не менше трьох років, чи стаж роботи за фахом в інших сферах не менше п’яти років.

Керівник апарату місцевого суду може мати не більше двох заступників, якщо кількість працівників апарату місцевого суду перевищує 60 осіб.

На посаду заступника керівника апарату місцевого суду призначається особа, яка має вищу юридичну або економічну освіту, або вищу освіту в галузі державного управління з освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, стаж роботи за фахом на державній службі в місцевому суді не менше двох років або на керівних посадах за фахом в державній службі не менше двох років, чи стаж роботи за фахом в інших сферах управління не менше чотирьох років.

3.               Пункт 18 Положення викласти в наступній редакції: «На час відсутності керівника апарату суду чи неможливості здійснювати ним своїх повноважень з інших причин його обов'язки виконує один із заступників керівника апарату суду відповідно до встановленого керівником апарату суду розподілу обов’язків.

Розподіл обов’язків, схема заміщення керівника апарату суду між заступниками керівника апарату суду, визначення повноважень заступників керівника апарату затверджується відповідним наказом керівника апарату суду.»

Виступили:

2.      З інформацією про автоматичний розподіл судових справ та про внесені зміни до Положення про автоматизовану систему документообігу суду виступив голова суду Добровольський В.В. та вніс пропозиції: запровадження спеціалізації суддів при автоматичному розподілі справ та утворення колегії суддів.

Виступила заступник голови суду Тучинська Н.В., яка внесла пропозиції щодо спеціалізації та утворення колегії суддів.

Відбулося голосування

«За» - проголосували 3 суддів.

 

Постановили:

2.       Відповідно до Положення про автоматизовану систему документообігу суду:

Запровадити спеціалізацію суддів по розгляду справ:

судді Добровольський В.В. та Тучинська Н.В. розглядають справи щодо правопорушень та злочинів, вчинених неповнолітніми, подання про дачу дозволів на тимчасове обмеження окремих конституційних прав і свобод громадян під час здійснення оперативно-розшукової діяльності, дізнання і досудового слідства; судді Тучинська Н.В. та Добровольський В.В. розглядають справи пов’язані з призначенням та виплатою пільгових пенсій, судді Коломійцева В.І. та Тучинська Н.В. розглядають справи пов’язані з порушенням податкового законодавства.

Утворити колегію суддів для розгляду кримінальних проваджень у складі суддів: Добровольського В.В., Коломійцевої В.І., Тучинської Н.В.

Виступили:

3. З узагальненням причин помилок, які допускали судді Мурованокуриловецького районного суду Вінницької області при розгляді справ за 2014 рік виступив голова суду Добровольський В.В., який довів до відома про помилки допущенні суддями виявлені за наслідком перегляду судових справ апеляційним судом, особисту відповідальність суддів за якісний гюзгляд кожної судової справи.

Суддя Коломійцева В.І., яка зазначила про необхідність вироблення єдиної удової практики щодо застосування статті 201 СК України.

Постановили:

3.                                        Інформацію голови суду прийняти до відома. При розгляді судових справ ширше застосовувати практику Європейського суду з прав людини та Верховного Суду України.

Виступили:

4.                                                   З інформацію про звернення Харківського апеляційного адміністративного суду щодо питання прояву неповаги, погрози насильством та здійснення тиску на окремих суддів та судовий корпус України виступив голова суду Добровольський В.В.

Постановили:

 

       5. Підтримати звернення Харківського апеляційного адміністративного суду до Ради суддів України, Генерального прокурора України щодо прояву неповаги, погрози насильством та здійснення тиску на окремих суддів та судовий корпус України.

Голова зборів                                 В.В. Добровольський

Секретар зборів                             В.І. Коломійцева