flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ У МУРОВАНОКУРИЛОВЕЦЬКОМУ РАЙОННОМУ СУДІ

28 жовтня 2011, 11:30
Про проведення Дня відкритих дверей на тему « Відкритість суду - крок на зустріч громадськості» судом проінформовано населення шляхом опублікування відповідного оголошення в місцевій газеті « Наше Придністров’я» 18 жовтня 2011 року, також текст оголошення переданий у відділ освіти для повідомлення директорів загальноосвітніх закладів району.
28 жовтня 2011 року суд відвідали учні 8-9 х класів навчально виховного комплексу Мурованокуриловецької середньої загальноосвітньої школи – гімназії   № 1 разом з класними керівниками. Також у проведенні заходу прийняли участь випадкові відвідувачі суду.
З вступним привітальним словом виступив голова суду Добровольський В.В. Ознайомлення з роботою суду розпочалося з канцелярії, де присутні дізналися про реєстрацію та рух документів, що надходять до суду, про порядок роботи з ними в програмі «Документообіг загальних судів», порядок ведення обліково–статистичних карток, порядок звернення до виконання судових рішень. Секретар суду Поліщук О.В. наглядно продемонструвала відвідувачам роботу ДЗС.
Керівник апарату суду Козак Л.В. роз’яснила присутнім про порядок звернення до суду, наголосила на вимогах, яким повинна відповідати позовна заява.
З промовою на тему «Злочинність серед неповнолітніх» виступила помічник судді Паламарчук Л.О. При підготовці промови   використані дані судової статистики за 9 місяців 2011 року, аналіз та причини динаміки росту злочинності серед неповнолітніх, категорії розглянутих справ та призначенні види покарань. 
Помічник судді Луп’як Р.В. розповів про відповідальну роботу щодо пошуку та підготовки інформації, забезпечення проведення судового засідання, виконання доручень, пов’язаних із веденням судової справи.
Судовий розпорядник Буйніцький В.В. ознайомив відвідувачів   з   системою забезпечення порядку та безпеки під час судових засідань, про спеціальну систему доставки до суду    небезпечних підсудних , пояснив порядок перебування у приміщенні суду, вказавши на негативні наслідки порушення правил поведінки в суді.     
Присутні оглянули стенди, правову літературу. На запитання дітей заступник керівника апарату суду Ткачук О.М. детально розповів про те, в якій з галузей права використовується той чи інший кодекс.
При огляді архіву суду присутніх вразило те, що у ньому зберігаються рішення, ще з 1944 року. Про порядок зберігання справ розповіла старший секретар суду Корначук Г.В. Керівником апарату Козак Л.В. зачитана історична довідка суду.
У залі судового засідання секретар судового засідання   Хонькович Л.І. розповіла присутнім про   стадії судового процесу та його фіксацію.
Учасники заходу відвідали кабінети голови суду, судді, секретарів судових засідань. Бажаючі були присутні на слуханні цивільної справи про стягнення кредитної заборгованості.
Голова суду та працівники апарату суду дали відповіді на ряд запитань.
Працівникам суду було приємно спостерігати за учасниками заходу, які з цікавістю та захопленням слухали розповіді про діяльність суду, роботу працівників апарату суду.
Проведений захід допоможе учням, які вже зацікавилися правознавством і мріють свою майбутню професію пов`язати з ним, та тим дітям, які ще не обрали майбутню професію.
 
Керівник апарату Мурованокуриловецького
районного суду                  Людмила Козак