flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Виробнича практика

27 вересня 2023, 13:41

      В Мурованокуриловецькому районному суді   Вінницької області  з 25 вересня по 27  жовтня 2023 року практику  проходить  студентка 4 курсу факультету «Права,    публічного управління  та адміністрування» Вінницького державного педагогічного університету  імені Михайла Коцюбинського Руслана Охоцька.

         Метою практики є: ознайомлення з організацією діяльності районного суду, його функціями та структурою; введення в роботу канцелярії суду; формування на базі одержаних у вищому навчальному закладі знань, професійних умінь і навичок для прийняття самостійних рішень під час виконання конкретних задач, а також набуття практичного досвіду їх застосування.

В рамках проходження практики студентка  виконувала наступні завдання:  ознайомлення з комп’ютерною програмою «Д-3»; реєстрація вхідної кореспонденції; заведення обліково-статистичних  карток на справи у КП       «Д-3»;  підшивання справ в канцелярії районного суду;   відправка вихідної кореспонденції; присутність в залі судового засідання  при розгляді криміналь-них, цивільних та адміністративних справах; ознайомлення  із проведенням судового засідання у формі відеоконференції; відправлення  учасникам процесу повісток в електронному вигляді в рамках проекту «Електронний суд». 

На практиці студентка  зрозуміла всі аспекти роботи механізму суду. В канцелярії вона побачила весь процес обігу справ, від їх прийому і реєстрації – до видачі рішення.

Проходження практики є справжнім випробуванням і розумінням того, яку професію здобувають студенти. 

Виробнича практика – це же одна можливість визначитися із професійною долею та з власної точки зору сформувати враження про судову систему.

 

Пресслужба суду