flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День української хустки в Мурованокуриловецькому районному суді

07 грудня 2023, 16:58

       Сьогод­ні, 7 груд­ня, від­зна­ча­єть­ся Всес­вітній День ук­ра­їнсь­кої хус­тки. Це неофіційне свято започаткували у 2019 році, покликане об'єднати жінок різних професій, віку та національностей для збереження українських традицій.

      Хус­тка здав­на вва­жа­лась ук­ра­їнсь­ким на­ці­ональ­ним ак­се­су­аром, який збе­рі­гає в со­бі ста­ро­вин­ні тра­ди­ції. Хус­тка є сим­во­лом при­хиль­нос­ті, лю­бо­ві, вір­ності, про­щан­ня, скор­бо­ти, обе­ре­гом і важ­ли­вим ри­ту­аль­ним пред­ме­том. Це не­від’єм­на час­ти­на ук­ра­їнсь­кої куль­тур­ної спад­щи­ни. Сьогод­ні яс­кра­ві хус­тки пос­ту­по­во за­войову­ють при­хиль­ність не тіль­ки ук­ра­їнок, а й мод­ниць всього сві­ту.

     День української хустки — зовсім молоде свято, яке потрібно підтримувати та поширювати. Адже воно про збереження українських звичаїв та традицій. Перші хустки, що почали носити українки, мали чистий білий колір. А ось кольорові малюнки прийшли до нас з Туреччини.

      Сьогодні хустина теж популярний елемент одягу, який поза часом. Її носять на плечах, прикрашають волосся, вішають на сумки, використовують, як браслет чи пасок. Модні бренди активно пропонують нові варіанти модницям у своїх колекціях.

      Пра­ців­ни­ці Мурованокуриловецького районного су­ду прий­шли на ро­бо­ту, прик­ра­сив­шись цим ак­се­су­аром та  взяли участь у флешмобі "Зроби фото з хусткою",



Пресслужба суду