flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підвищення кваліфікації керівником апарату суду

19 квітня 2024, 11:27

        Керівник апарату суду Людмила Козак  з 15 по 18 квітня 2024 року пройшла підготовку та підвищення рівня кваліфікації за стандартизованою програмою керівників і заступників керівників апаратів місцевих, апеляційних судів, Вищого антикорупційного суду та Верховного суду,  який провело  разом Харківське регіональне відділення, Львівське регіональне відділення, Вінницькій навчальний центр Національної школи суддів України  у застосунку “Zoom”.

       Провідний спеціаліст відділу по роботі з персоналом територіального управління Служби судової охорони у Полтавській області, співзасновниця Гендерного центру Національного університету “Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка” Катерина ГРИГОРЕНКО висвітлила тему «Запровадження сервісів для вразливих користувачів суду. Вона зупинилася на  особливостях комунікації з учасниками бойових дій, особами, які отримали поранення або психологічні травми внаслідок бойових дій; особливостях комунікації з учасниками судового процесу, які мають психічні чи інтелектуальні порушення.

      Олена МІЛІЄНКО – директор відділу “Вінницький навчальний центр”,  доктор юридичних наук розповіла присутнім  про міжнародний досвід судового адміністрування, імплементацію міжнародного досвіду в роботу судових адміністраторів.

      Суддя Московського районного суду м. Харкова Дмитро КРІВЦОВ звернув увагу учасників заходу на антикорупційне законодавство та практика його застосування щодо державних службовців органів судової влади; формування антикорупційної стратегії в судах; протидії корупції в умовах змін законодавства України; здійснення заходів щодо запобігання корупції в суді.

Діана ДУЦИК –  виконавчий директор Українського інституту медіа та комунікації, старший викладач Могилянської школи журналістики, член Ради з питань свободи та захисту журналістів, Заслужений журналіст України презентувала  тему «Висвітлення діяльності суду на офіційному веб-сайті та на сторінках суду у соціальних мережах. Вибір каналів та інструментів комунікації в соціальних мережах».

     Про Евакуація кадрових документів під час надзвичайних ситуацій та під час воєнного стану та рекомендації щодо черговості їх евакуації.; доцільність передачі на руки або знищення особових справ суддів та працівників апарату під час загрози збройного нападу або захоплення населеного пункту, в якому розташоване приміщення суду розповіла Яна УСЕНКО – начальник відділу з питань персоналу управління з організаційного забезпечення Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду

     На алгоритмі дій керівника апарату суду у разі неможливості здійснення правосуддя в умовах воєнного стану; порядку зміни територіальної підсудності суду; дії голови суду та керівника апарату на випадок захоплення населеного пункту та/або суду чи безпосередньої загрози його захоплення; порядку взаємодії між органами судової влади  наголосила  голова Великоновосілківського районного суду Донецької області      Ольга ДУРАЧ.

     Лекцію щодо сучасних методів діагностики та подолання професійного вигорання державних службовців; заходи нематеріальної мотивації персоналу  висвітила Ольга ПАСІЧНИК – керівник апарату Одеського окружного адміністративного суду.

      За чотири дні  навчання було ще багато висвітленго цікавого матеріалу.

Захід був цікавим, змістовним, інформативним.

     По закінченню заходу учасники  отримали  сертифікати.

 

Пресслужба суду