flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Покарання за крадіжку з церкви

18 червня 2021, 10:06

Покарання за крадіжку з церкви

 

До чотирьох років позбавлення волі  засуджено жителя нашого району, який  25 квітня 2021 року біля 23-ої години, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння та знаходячись  в   с. Вищеольчедаїв  біля храму Покрову Божої Матері Могилів-Подільської єпархії Української православної церкви, маючи умисел на таємне викрадення чужого майна, вирішив проникнути та викрасти речі, що знаходились у приміщенні храму.

Реалізуючи свій злочинний умисел, переконавшись, що за його діями не спостерігають сторонні особи,  останній таємно, з корисливим мотивом зайшов на територію храму та відчинив ривком за ручку бокові двері храму, пошкодивши врізний металевий замок. Проникнувши таким чином всередину приміщення, він відшукав скриньку з написом «Для пожертв», розбив її та взяв наявні грошові кошти. Вкраденими грошима  розпорядився на власний розсуд.

Розглянувши справу в судовому засіданні, суд прийшов до висновку, що вина обвинуваченого в інкримінованому йому злочині доведена повністю і його дії слід кваліфікувати за ч. 3 ст. 185 КК України як таємне викрадення чужого майна, поєднане з проникненням у приміщення.

Суд врахував також особу винного, зокрема, що обвинувачений за місцем свого проживання характеризується негативно як такий, що порушує громадський порядок, зловживає спиртними напоями, неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності.

 

 

Заступник керівника апарату суду

Інна Боржемська