flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Покарання за збут наркотичних засобів (Із залу суду)

22 грудня 2022, 15:53

Покарання за збут  наркотичних засобів

Громадянина  нашої  громади  засуджено до десять років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, що є власністю засудженого за умисел на незаконне придбання, виготовлення і зберігання з метою збуту  та збут особливо небезпечних наркотичних засобів.

У вересні-жовтні 2021 року у недіючому кар’єрі, що розташований в Жмеринському (раніше – Барському) районі Вінницької області наш земляк  придбав, зокрема, зірвав зі стеблом дикоростучі рослини коноплі, забрав до будинку за місцем проживання, а далі виготовив наркотичний засіб, висушивши та частково подрібнивши придбані рослини, і зберігав їх за місцем проживання з метою подальшого збуту.

В середині лютого 2022 року  він на території домоволодіння за місцем свого проживання, збув за грошову винагороду в розмірі 250 гривень речовину рослинного походження зеленого кольору. Відповідно до висновку експерта. рослинна речовина є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено – канабісом, масою (у перерахунку на висушену речовину) 65,69 грама.  

Продовжуючи свій злочинний умисел, направлений на збут особливо небезпечних наркотичних засобів, продавець на  початку червня 2022 року за місцем свого проживання, збув за  аналогічну грошову винагороду тій  самі особі речовину рослинного походження зеленого кольору канабіс, загальною масою (у перерахунку на висушену речовину) 102,92 грама.  

Тема наркотичних речовин є болючим питанням для нашого суспільства. Незважаючи на те, що наркотичні речовини за останні роки стали глобальною проблемою, з якою борються правоохоронні органи всього світу. Наркоманія  загрожує розвитку і добробуту української нації, а суспільство ще не до кінця усвідомило, якої непоправної шкоди завдає наркоманія молодому поколінню, яку загрозу вона створює для фізичного та  морального здоров’я нації та її генофонду, а також те, що боротьба з цим страшним злом має здійснюватися всіма доступними правовими засобами.

 

Людмила Козак,   керівник апарату суду