flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Звичка кермувати у нетверезому стані залишилась

06 липня 2018, 10:35

Великі штрафи більше не лякають водіїв, які сідають за кермо у нетверезому стані.

У  півріччі 2018 року  до суду надійшов 31 матеріал про притягнення осіб до адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння,  що передбачена статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За аналогічний період 2017 року до суду надійшло 38 матеріалів, а тому вбачається зовсім мале зменшення надходження  справ  певної категорії і це не дивлячись на те, що відповідальність за керування автомобілем в стані сп’яніння є вартісною: мінімальний штраф 10 200 гривень та позбавлення права керування транспортом на 1 рік.

За керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння  накладено штрафу на суму 326 400 гривень, з яких сплачено добровільно 71 400 гривень

Часто виявлення водіїв у стані алкогольного сп’яніння  здійснюється за фактом вчинення дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої  є потерпілі.

Шановні водії! Будьте відповідальнішими, не сідайте за кермо напідпитку й пам’ятайте, що відмова від проходження огляду на стан сп’яніння не звільняє вас від відповідальності.

Людмила Козак, керівник апарату суду